De Punt lanceert professionele videoconferentie

Gepubliceerd op 9 februari 2021

De Punt biedt vanaf 1 maart infrastructuur voor professionele videoconferenties. De overweging is dat afstandvergaderen een vaste plaats verworven heeft en niet zal verdwijnen in het rijk der vrijheid dat na de Coronaperiode komt.

Zouden er vandaag nog kantoorwerkers zijn die nog niet aan videoconferencing hebben gedaan? Wellicht niet. Zoomen, Teamsen, Skypen en Google-meeten maken ondertussen deel uit van het dagelijkse kantoorvocabularium.

We delen onze ervaringen, kneepjes en frustraties over videoconferencing zoals we vroeger aan de koffiehoek over onze ervaringen over de files op de wegen vertelden.

We snakken naar het rijk der vrijheid. Die babbels aan de koffiehoek, de dynamiek van echte vergaderingen en fysiek contact met collega’s is nooit volledig te vervangen door afstandvergaderen. Tegelijk moeten we, de ene al wat sneller en gewilliger dan de andere, toegeven dat afstandvergaderen ook onmiskenbare voordelen heeft.

De nadelen waarover we gefrustreerd blijven, hebben vaak te maken met technische beperkingen en een letterlijk en figuurlijk gebrek aan bandbreedte. De kwaliteit van het ingebouwde cameraatje en de microfoon op de laptop of pc is de jongste jaren sterk vooruitgegaan, maar beeld en geluid laten toch nog vaak te wensen over. Presentaties delen lukt soms niet. En als het wel lukt, zijn ze vaak moeilijk leesbaar. Een laptopscherm is maar zo groot.

Het nieuwe werken

“Vanuit het bedrijvencentrum hebben we een goed zicht op de miserie die de lockdowns met zich meebrengen voor onze bewoners,” zegt directeur Piet Lietaer van De Punt. “Helaas, zou ik zeggen.”

“Maar we zien ook met plezier hoe werknemers in bedrijven creatieve oplossingen bedenken om productief aan de slag te blijven. Met het vernieuwde aanbod voor videoconferencing willen we hen daarbij helpen. We vervullen ook onze rol als facilitator van het nieuwe werken.”

De Punt ging in zee met de leverancier van audiovisuele oplossingen Aviniti voor twee state of the art installaties en voor de koppeling van audiovisuele apparaten en informatica.

In zaal Alfons komt een vaste installatie.

Zaal Alfons biedt plaats aan acht personen en paalt aan het hoekterras van het bedrijvencentrum. Vanuit de zaal heb je een prachtig breed zicht op de skyline van Gent.

Een ideale locatie dus om met een team op afstand te vergaderen met een ander team.

Daarnaast biedt De Punt een mobiele configuratie die gebruikers kunnen binnenrollen in hun kantoor of in een vooraf gereserveerde vergaderruimte.

Beide installaties hebben een grote smart TV en een professionele camera- en audio-installatie met 4K beeldkwaliteit en kraakhelder geluid. Ze zijn draadloos te bedienen via Clickshare en compatibel met alle videoconferencing platformen.

De Punt stelt beide systemen ter beschikking van zowel de eigen bewoners (met een korting) als externe huurders van vergaderzalen.

In februari gebeurt de installatie en het proefdraaien. Vanaf 1 maart kunnen de installaties gehuurd worden.

Een vergaderzaal met videoconferencing huren?

  • Boek online
  • Boek zaal Alfons voor de vaste installatie en geef aan of je de videoconferencing wil boeken
  • Boek een andere vergaderzaal en voeg in de laatste stap de optie “Mobiele videoconferencing” toe.

Meer info