Dertig jaar Bedrijvencentrum Dendermonde

Gepubliceerd op 8 juli 2021

Wie dertig jaar wordt, viert feest! En dat had Bedrijvencentrum Dendermonde ook graag willen doen, mocht corona geen roet in het eten gegooid hebben. Maar ook zonder groot feest blijft het toch een belangrijke mijlpaal. Want in die dertig jaar heeft het Bedrijvencentrum een heel mooi parcours afgelegd. Meer dan honderdvijftig bedrijven vonden er hun eerste onderkomen en zijn van daaruit kunnen doorgroeien tot vaak belangrijke spelers. In totaal stellen de bedrijven die er nu actief zijn zowat tweehonderd personen tewerk, zowel in het Bedrijvencentrum zelf als op locatie.

Het bedrijvencentrum is in de loop der jaren natuurlijk geëvolueerd, de oorspronkelijke diensten zijn veranderd. Zo treedt het bedrijvencentrum steeds meer op als een bijzondere hulp voor jonge ondernemingen. En dat gebeurt niet alleen tijdens hun eerste levensfase, maar ook nadien. Door een goede infrastructuur en een pakket aan diensten aan te bieden worden de jonge ondernemingen ‘ontzorgd’, zodat zij zich kunnen toeleggen op hun kerntaken.

Bart Van den Borre, ceo van CaptureTech dat ruimte huurt in BC Dendermonde, onderstreept dat graag: “Bedrijvencentrum Dendermonde is een absolute aanrader voor jonge of kleine organisaties die een inspirerende werkplek zoeken en zich vooral willen bezighouden met waar ze goed in zijn. Doe waar je goed in bent, het BC Dendermonde doet de rest in een inspirerende omgeving!”

Ook Erwin De Baetselier, ceo van Luceda Photonics, bevestigt dit: “Je huurt hier niet gewoon een ruimte, je krijgt zoveel meer! Als beginnend bedrijf, maar ook nu, na zeven jaar, is de ondersteuning vanuit het BC – en van VOKA – van onschatbare waarde. Hun advies heeft ons enorm geholpen bij de internationale uitbouw en bij het HR-beleid van ons bedrijf.”

Helga De Wit van Polar belicht ook nog een ander aspect: “Aan de gezonde geest in een gezond lichaam werd ook gedacht. Een handige, overdekte fietsstalling nodigt uit om de wagen thuis te laten. Ook de douches zijn een grote meerwaarde voor onze sportieve collega’s, die na een sportieve break met een frisse kop terug aan het werk kunnen.”

En zo is het bedrijvencentrum in Dendermonde klaar om ook de volgende dertig jaar jonge ondernemers mee te helpen bouwen aan een succesvolle toekomst!